dissabte, 28 de febrer del 2015

Un sender per l'art al Valle Verzasca

Zona: Suïssa. Ticino

Passejada coneguda amb el nom de “Un Sentiero per l’Arte”. L’any 1997 un grup d’artistes es van reunir a la vall i hi van deixar exposats els seus treballs, conscients que el pas del temps i el clima els aniria deteriorant fins a la total destrucció. Passats els anys, algunes de les obres d’art ja han desaparegut però el sender és atractiu igualment, la natura és art en si mateixa...

Pont a Lavertezzo

Temps: 1h 25min Només anada
Distància: 5km
Desnivell acumulat: 144m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: No
Punt de partida: Lavertezzo




Descripció:

Accés al punt de partida:

Per arribar a Lavertezzo, des de Locarno, seguirem les indicacions cap al valle Verzasca. Passada la pressa de Vogorno, arribarem al poble de Lavertezzo. Aparcarem el vehicle en una zona d’aparcament a l’esquerra de la carretera, uns 400m a la sortida del poble. És de pagament.

Itinerari:

El sender s’inicia al pont romànic de doble arc de Lavertezzo. Creuat el pont el sender continua a la dreta i s’endinsa en el bosc. Seguirem el sender còmodament, sempre paral·lels al curs del riu i jugarem a trobar el que resta de les obres d’art que aquí es van deixar exposades.
Deixarem a la dreta un desviament cap al poble de Motta i seguirem sense cap dificultat fins a Ganne. Travessarem el poble i seguirem el sender fins arribar a la carretera on, una mica més avall, a la dreta, hi ha la parada de l’autobús.
La tornada a Lavertezzo la farem en autobús o desfent el camí d’anada.

Vista des del pont de Lavertezzo


























Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d’agost de l’any 2011, amb un nen de quatre anys.
  • El temps donat a la ressenya és temps en moviment i no inclou parades.
  • Des de Ganne es pot agafar l’autobús de línia de tornada a Lavertezzo, però cal informar-se dels horaris ja que circulen pocs autobusos al dia.
  • Molta gent es fa un bany al riu sota el pont romànic de Lavertezzo, essent un lloc molt bonic, amb enormes blocs de roques blanques, es troba molt massificat i perd una mica l’encant.





Suggeriments:
  • El recorregut a peu fins al poble del fons de la vall Sonogno, són unes quatres hores. S’hi pot arribar per carretera, hi ha un museu i botigues d’artesania i productes de la vall.
  • Un altre poble de la vall que mereix una visita és Corippo i el seu molí.

Lavertezzo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada