diumenge, 8 de febrer del 2015

Circuit al voltant d'Arlempdes


El primer castell de la Loire, el castell d'Arlempdes, s'erigeix sobre una colada basàltica als peus de la qual circula el jove riu. L'itinerari proposat ens permet descobrir aquest bell paratge i el seu entorn.

Temps: 1h 50min 
Distància: 6'4km
Desnivell acumulat: 185m
Dificultat: Fàcil
Itinerari circular: Sí
Punt de partida: Arlempdes

Descripció:

Estacionarem el vehicle en un aparcament a la sortida del poble d'Arlempdes, en una rampa a la dreta (841m).
Iniciem l'itinerari baixant per la carretera i en sortir d'un revolt prenem un sender a la dreta (senyals grocs i de GR). El sender s'enfila, amunt deixem a la dreta una creu de terme i ara planegem fins a desembocar en un camí més ample que seguirem a la dreta i amunt (abandonem els senyals, més endavant retrobarem els senyals grocs).
El camí s'enfila fins arribar a una casa davant la qual hi ha una cruïlla i bones vistes sobre Arlempdes.
Seguim el camí de la dreta fins arribar a un nou mas passat el qual ens desviem a la dreta tot contornejant-lo. Més endavant travessem la carretera i ens enfilem per una pista amb arbres a banda i banda. Poc abans d'arribar al punt més alt (1003m), si girem la vista, gaudirem d'una bona panoràmica local, lluny darrere nostre s'alça el mont Mézenc, el tercer cim de la regió.
En arribar a la carretera la seguim a la dreta en davallada fins arribar a la carretera D54. Creuem aquesta i seguim a la dreta la carretera direcció Masclaux. No hi arribem però, prem la primera pista asfaltada a la dreta. Passades unes cases la pista esdevé de terra i, més endavant, estarem atents ja que hem de prendre un sender estret que surt a mà esquerra (senyals grocs i de GR).
El sender, molt ombrejat, davalla entremig del bosc i ens condueix fins a un mirador (862m), en tombar una colada basàltica.
Des del mirador, la Loire avança als nostres peus i les colades basàltiques ens envolten. En primer pla, el castell d'Arlempdes.
Després de gaudir de la vista tornem al sender que, després d'una curta pujada, ens deixa als peus de la muralla del castell.



Observacions:
  • Itinerari realitzat el mes d'agost de l'any 2013 amb un nen de 6 anys.
  • El temps donat a la ressenya correspon a temps en moviment i no inclou parades.
  • Una mica més avall del poble tot seguint la carretera, hi ha una zona de bany.
  • El llibre: Balades en famille en Haute-Loire de Paul-André Coumes, edicions Glénat, ens ha estat molt útil per tal de descobrir la zona i preparar les diferents excursions.
Colades basàltiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada